На Хмельниччині псевдо-фермер отримав землю і передав її в суборенду

20 грудня 2016 76 0
Вартість 112 га землі склала 3,6 млн грн
kurkul.comВартість 112 га землі склала 3,6 млн грн

На Хмельниччині псевдо-фермер з м. Красилів отримав 112 га землі для ведення господарства, проте навіть не створив фермерського господарства і передав її в суборенду. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької прокуратури.

У жовтні 2014 р. з ним було укладено п’ять договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 112 га для ведення фермерського господарства.

Майже через рік «фермер» передав ці землі в суборенду одному з сільськогосподарських товариств, в якому він був працевлаштований.

Як з'ясувалось, що не проводилась нормативна грошова оцінка цих земель, яка є підставою для визначення розміру орендної плати, а самі земельні ділянки надані не єдиним масивом, а знаходяться на значній відстані одна від одної.

Крім того, в орендаря відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство взагалі не створено, незважаючи на те, що земельні ділянки надані в оренду саме з цією метою.

«Зазначене підтверджує, що дійсний намір „фермера“ спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду, поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів та подальшого їх використання іншим сільськогосподарським підприємством», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що на орендаря та суборендаря було подано позов про визнання незаконними та скасування наказів і укладених на їх підставі договорів оренди, а також суборенди земель, середня вартість яких складає більше 3,6 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus