На Полтавщині аграрії залучили за допомогою розписок 67 млн грн

23 грудня 2016 37 0
У цьому році в Полтавській області було оформлено 9 аграрних розписок, дві  із яких уже погашені
rp.mk.uaУ цьому році в Полтавській області було оформлено 9 аграрних розписок, дві із яких уже погашені

Цього року у Полтавській області оформлено 9 аграрних розписок — 4 фінансові та 5 товарних — на суму понад 67 млн грн. Дві аграрні розписки на сьогодні вже погашено.

Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

За перший рік впровадження пілотного проекту в області було оформлено 10 аграрних розписок з яких: 9 товарних та 1 фінансова на суму близько 40 млн грн.

«В цьому році на Полтавщині продовжувалась активна тренінгова та інформаційна кампанії по впровадженню механізму застосування аграрних розписок. Запровадження аграрних розписок дає можливість сільгоспвиробникам залучити додаткові кошти для подальшого розвитку», — зазначено у повідомленні.

Досвід, отриманий під час роботи проекту, дав можливість поширити його ще на сім областей – Вінницьку, Миколаївську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Хмельницьку та Черкаську. Виробники цих регіонів у 2016 р. також отримали доступ до кредитування за допомогою аграрних розписок. На сьогодні у відкритому реєстрі зареєстровано 65 аграрних розписок.

«Аграрні розписки дадуть змогу забезпечити своєчасні та повні розрахунки сільськогосподарських товаровиробників за отримані в борг ресурси», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus