Імпортери зерна ухилился від сплати податків на суму 120 млн грн

5 січня 2017 186 0
На вантаж компаній-порушників було накладено арешт
dnepr.infoНа вантаж компаній-порушників було накладено арешт

Генеральна прокуратура веде розслідування діяльності зернових компаній-імпортерів, які ухилилися від сплати податків на 120 млн гривень, повідомляє 368.media з посиланням на джерело в ГПУ.

У повідомленні йдеться, що слідчі обґрунтовано вважають, що керівництво компаній «Іспілон», «Істер Агро», «Мінагро» і ряд інших осіб, займаючись імпортом сільськогосподарської продукції за межі України, не платять податки на прибуток підприємств. Для ухилення від зборів зловмисники використовують близько 70 підприємств. У зв'язку з цією справою, в середині грудня слідчі провели обшуку в портах на території Одеси, Южного, Миколаєва і Херсона.

Джерело повідомляє, що на елеваторах «ТІС-Зерно» слідчі прокуратури виявили 27 тис. т зерна, яке за документами належало ТОВ «Астера-лайт» і ТОВ «Строй-Граніт». Представник стивідорної фірми надав слідчим лист від першої фірми, де вказувалося, що при заповненні товарно-транспортної накладної допустили помилку в назві експортера і правильним слід вважати дані другої компанії. Однак слідчі з'ясували, що «Строй-Граніт» контролюється співучасниками ОЗУ для прикриття незаконної діяльності. Суд поставновив накласти арешт на вантаж компанії.

Подібна доля спіткала і вантажі в ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Терра», теплоходу «Кілія»(Херсон) та ТОВ «Бруклін-Київ»(Одеса).

Виконано за допомогою Disqus