Полтавщина підбила підсумки фінансування аграрної галузі області у 2016 р.

20 січня 2017 26 0
Полтавські аграрії використовували альтернативні способи кредитування та отримували грошову підтримку від обласної та районної рад
edufuture.bizПолтавські аграрії використовували альтернативні способи кредитування та отримували грошову підтримку від обласної та районної рад

У 2016 р. полтавські аграрії використовували альтернативні способи кредитування та отримували грошову підтримку від обласної та районної рад, повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку Полтавської області.

За оперативною інформацією районів в 2016 р. сільгосппідприємствами області укладено 130 кредитних угоди на суму 887,8 млн грн., що на 117,2 млн грн. менше 2015 р.

«Альтернативним способом кредитування агросектору є аграрні розписки. Полтавщина стала першою серед українських регіонів, яка реалізувала пілотний проект з відпрацювання технологій введення в обіг аграрних розписок. В минулому році в області оформлено 9 аграрних розписок (4 фінансові та 5 товарних) на суму понад 67 млн грн», — зазначається департаментом.

У 2016 р. на виконання заходів програми з розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини з обласного бюджету виділено 1,2 млн. грн. з передбачених 6,7 млн. грн.

За напрямком програми «Розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації», де передбачено фінансову підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів шляхом компенсації 90 % вартості придбаної сільськогосподарської техніки, обладнання та устаткування, в 2016 р. прийняли участь 4 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи (з Гадяцького, Диканського та Пирятинського районів), яким надано кошти з обласного бюджету в сумі 471 тис. грн. та залучено з місцевих бюджетів 588,7 тис. грн.

Власникам ОСГ було відшкодовано придбання доїльного обладнання, що дало змогу завдяки модернізації обладнання перевести роботу на більш організований рівень, покращити умови праці.

«В Оржицькому районі в особистому селянському господарстві, вдалося відкрити показову сімейну ферму європейського типу, на базі якої будуть проводитись навчальні семінари для власників особистих селянських господарств. У створення даної сімейної ферми було інвестовано близько 450 тис. грн., зокрема з обласного та районного бюджету 9,6 тис. грн. На момент відкриття ферми в господарстві утримувалось 9 голів маточного стада ВРХ, зокрема 3 голови корів. В даний час поголів’я ВРХ нарощено до 20 голів, в тому числі утримується 12 голів корів», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus