Прокуратура Луганщини зайнялась недбалими фермерами через поширення АЧС

23 січня 2017 46 0
Прокуратурою відкрите кримінальне впровадження за фактами порушення ветеринарних правил
unn.comПрокуратурою відкрите кримінальне впровадження за фактами порушення ветеринарних правил

Прокуратурою області взято на контроль хід кримінальних проваджень за фактами порушення ветеринарних правил, які спричинили поширення епізоотії на території регіону. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Сватівським відділом Старобільської місцевої прокуратури та Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення ветеринарних правил, які спричинили поширення епізоотії на території регіону.

«Встановлено, що 18 січня 2017 р. у місті Сватове Луганської області спеціалістами Управління Держпродспоживслужби у Сватівському районі виявлено факт зараження та смерті свиней на території одного з приватних господарств. Аналогічна ситуація склалась на території смт Новоайдар, де 20 січня 2017 р. зафіксовано факт зараження та смерті 3 свиней», — зазначається у повідомленні.

За результатами проведення досліджень встановлено факти зараження тварин африканською чумою свиней (АЧС), що стало наслідком порушення ветеринарних правил.

Прокуратурою області взято на контроль хід досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях, проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Також додається, що санкція ст. 251 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Виконано за допомогою Disqus