На Харківщині оголошено карантин через розповсюдження АЧС

23 січня 2017 55 0
Спалах АЧС було виявлено ​​в селі Білаші Дергачівського району
ФокусСпалах АЧС було виявлено ​​в селі Білаші Дергачівського району

На Харківщині комісією встановлено зону нагляду і захисту в радіусі 20 км від місця епізоотичного вогнища, в яку входить вся територія міста, пише веб-портал 057.ua.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді.

Як повідомив в. о. начальника управління Держспоживслужби у Харкові Михайло Матвійчук, спалах цього захворювання було виявлено ​​в селі Білаші Дергачівського району.

«У зв'язку зі сформованою ситуацією буде забезпечений контроль за переміщенням живих свиней і продукції з них на території Харкова. Також не буде допускатися переміщення живих тварин без ветеринарних документів, а м'яса свиней — без довідок, введених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній державній адміністрації», — зазначається у повідомленні.

Крім того, буде заборонено реалізацію продукції тваринного походження на ярмарках і виставках, без проведення ветеринарно-санітарної експертизи в державних лабораторіях. Особливу увагу на час карантину буде приділятися місцям стихійної торгівлі живими тваринами, продукцією їх забою і переробки, які в разі виявлення будуть ліквідуватися.

Виконано за допомогою Disqus