Більшість скарг від підприємців — це не рейдерські захоплення, а помилки реєстраторів — Мін'юст

5 лютого 2017 57 0
Мін'юст запевняє, що кількість скарг зменшилась в 5 разів
УНІАНМін'юст запевняє, що кількість скарг зменшилась в 5 разів

З 1 лютого 2017 р. представники авторитетних бізнес — асоціацій, а саме Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації та Ради бізнес-омбудсмена, будуть приймати активну участь у роботі Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

2 листопада 2016 р. в Україні запрацював Антирейдерський закон, що було розроблено спільно з народними депутатами, представниками громадськості, бізнесу та нотаріальної спільноти.

«У 2016 р. ми розглянули по суті понад 1000 скарг. Усього до Комісії Мін’юсту, з урахуванням звернень та скарг, надійшло майже 3000 звернень! За січень 2017 р. ми отримали лише 50 скарг на реєстраційні дії, що були вчинені після того, як Антирейдерський закон запрацював! Фактично кількість скарг зменшилась у 5 разів! Зауважу, що за попереднім розглядом більшість скарг – це не рейдерські захоплення, а помилки реєстраторів», — розповів директор департаменту державної реєстрації та нотаріату розповів Віталій Гайдук

Нагадаємо, раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що в Україні останнім часом з'явилася нова форма рейдерського захоплення приватної власності шляхом втручання в реєстри власності і заміни прізвищ власників майна.

Виконано за допомогою Disqus