На Хмельниччині вже розпочали польові роботи

7 лютого 2017 83 0
Аграрії просто по снігу підживили майже 1,5 тис. га
kurkul.comАграрії просто по снігу підживили майже 1,5 тис. га

Хмельницькі агрономи не переймаються слабким станом озимини. Тут вже розпочали її підживлення просто по снігу.

Про це пише SuperАgronom.com.

Загалом в області посіяли 231 тис. га озимих. Це на 20 тис. га менше, ніж торік. Проте частка озимого ріпаку навпаки значно зросла. Його посіви займають 74 тис. га — один з найбільших показників за останнє десятиліття.

Через осінню засуху оптимальні строки посіву озимини були пропущені, тому значна її частина увійшла в зиму ослаблено. Зріджені та слабкі посіви займають чверть площ зернових і третину площ ріпаку.

Але агрономи не дуже переймаються таким станом справ. Відібрані ними моноліти свідчать, що хоча рослини й мають затримку в розвитку та знижену життєздатність, але загрози повного вимерзання немає.

В таких умовах, говорять фахівці, вкрай важливим є своєчасне та грамотне проведення підживлення. Дехто з аграріїв вже приступив до цієї операції. В одному з господарств Білогірського району просто по снігу підживили майже 1,5 тис. га.

Проте дехто з аграріїв нарікає на нестачу добрив, особливо тих, що використовуються для ранньовесняного підживлення. Справа не в дефіциті, говорять вони, а в значному попиті — господарства активно запасаються міндобривами.

Виконано за допомогою Disqus