В кожній області відбудеться унікальна акція протесту — Томич

11 лютого 2017 128 0
Іван Томич під час Антирейдерського майдану
Kurkul.comІван Томич під час Антирейдерського майдану

Фермери та селяни з усіх областей України 15 лютого вийдуть на попереджувальну акцію протесту проти зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомив Президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Томич.

За його словами, рішення про проведення акції було прийнято на засіданні Всеукраїнського Комітету захисту рідної землі, до якого окрім АФЗУ входять ще 28 громадських організацій.

«Комітет напрацював чіткий план вимог стосовно того, що необхідно зробити для виходу на такий ринок землі, який би приніс користь громадянам України та дав їм пульс для розвитку, а не знищення. План затвердили комітетом 24 січня і направили до Верховної Ради та Кабміну. Перший пункт плану — продовження мораторію ще на чотири роки та перемовини щодо спільних дій уряду, парламенту і громадськості задля вирішення проблем у сфері земельних відносин. Але вимоги аграріїв влада не почула, тому члени комітету змушені діяти згідно законодавства і в рамках Конституції провести акцію в усіх областях України», — говорить Іван Томич.

За його словами, для обласних осередків немає конкретного шаблону дій, тому плануються як перекриття трас та блокування органів влади, так і мітинги на центральних майданах міст. Координаторами акцій виступлять голови обласних осередків АФЗУ.

Вимоги акції:

  • продовження мораторію на продаж землі;
  • повернення податкової політики для дрібних та середніх сільгоспвиробників, яка діяла до 1 січня 2015 року;
  • проведення круглого столу за участю представників громадськості і влади щодо плану прийняття необхідних засобів для вирішення комплексу земельних питань.

«Окрім основних вимог обласні організації будуть ставити локальні вимоги до місцевих чиновників геокадастру, обласної влади, силових структур, адже на місцях є багато проблем, які також впливають на діяльність фермерських господарств», — говорить Президент АФЗУ.

За його словами, деякі учасники акцій пропонують піти в гості до нардепів, адже мітингівальники, як і будь-який виборець, мають право це зробити на своїх округах.

«Якщо влада і надалі буде сліпою, глухою і німою, то наступний етап акції буде проходити в іншому вигляді, але ми цього не хочемо», — підсумував Іван Томич.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus