Корупційний скандал довкола Аграрного фонду триває

20 лютого 2017 281 0
За словами топ-менеджменту компанії, спроби розкрадань продукції з об'єктів ДП ​​тривають
dpchas.com.uaЗа словами топ-менеджменту компанії, спроби розкрадань продукції з об'єктів ДП ​​тривають

Правоохоронці продовжують досудове розслідування за фактом розкрадання коштів на держпідприємстві ПАТ «Аграрний фонд», що завдало збитків бюджету майже на 5 млн грн.

Про це повідомляє Espreso.tv.

За даними слідства, в квітні 2016 р., між ПАТ та ТОВ «Сім Інвестторг» був укладений договір купівлі-продажу 2,5 тис. т пшениці 2-го класу врожаю 2015 р. на загальну суму 10875 млн грн.

Держпідприємство перерахувало всю зазначену суму на рахунку ТОВ, проте компанія виконала умови договору частково, поставивши замість 2,5 тис. 1,4 т тільки 1 тис. т зерна.

Таким чином, держпідприємство недоотримало 4,8 млн грн.

Відзначимо, це вже не перший випадок виявлених великих зловживань в «Аграрному фонді». Раніше «Аграрний фонд» фігурував у гучному «зерновомускандалі»: співробітники СБУ попередили розкрадання бюджетних коштів в розмірі 116 млн грн при спробі закупити 52,5 млн т зерна за фіктивними документами.

Також силовики підозрювали екс-голову ПАТ у спробі розтратипонад 500 млн грн бюджетних коштів по «схемі» фейкової закупівлі цукру.

Навесні минулого року з'ясувалося, що зі складів ПАТ пропалоблизько 30 тис. т цукру, а, за словами топ-менеджменту компанії, спроби розкрадань продукції з об'єктів ДП ​​тривають.

Все це відбувається на тлі погіршення фінпоказників підприємства, що виглядає нелогічним з урахуванням зростання врожайності агропродукції в Україні за останні роки.

Наприклад, раніше в ПАТ повідомляли, що в 2016 р. підприємство скоротило чистий прибуток у порівнянні з 2015 р. втричі — до 48,5 млн грн. У 2015 р ДП скоротило чистий прибуток у порівнянні з 2014-м в 4,3 рази — до 154,6 млн грн. Чистий дохід ДП тоді становив 2,9 млрд грн, що лише на 3,7% більше, ніж в 2014 р.

Виконано за допомогою Disqus