На Хмельниччині колонія хотіла заробити, передавши землю в оренду аграріям

22 лютого 2017 301 0
Колонія сподівалась "підзаробити", а земля використовувалась господарством для ведення сільгоспвиробництва
kurkul.comКолонія сподівалась "підзаробити", а земля використовувалась господарством для ведення сільгоспвиробництва

На Хмельниччині виправна колонія віддала в оренду агровиробникам 79 га землі, вартість яких перевищує 2,6 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

У квітні 2016 р. між держустановою «Ізяславська виправна колонія №31» та місцевим агровиробником було укладено договір підряду, відповідно до якого підприємству було передано у користування земельну ділянку, розташовану в с. Комин Ізяславського району, загальною площею 65 га та вартістю понад 2,2 млн грн.

Під виглядом передачі землі в користування, насправді було приховано оренду землі, яка с початку призначалася виключно для забезпечення виконання завдань установи виконання покарання. Проте, колонія сподівалась «підзаробити», а земля використовувалась господарством для ведення сільгоспвиробництва.

«Під час розгляду господарським судом Хмельницької області аналогічного позову прокуратури про визнання недійсним договору підряду, укладеного у березні 2016 р. між Хмельницьким училищем підвищення кваліфікації та перепідготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України та приватним господарством, відповідачами договірні відносини припинено у добровільному порядку», — додається у повідомленні.

Усі 79 га землі було повернено прокуратурою у власність держави.

Виконано за допомогою Disqus