Фермери Дніпропетровщини вимагають у Міністерства юстиції припинити рейдерство

14 березня 2017 190 0
У Києві пройшла антирейдерська акція
realno.te.uaУ Києві пройшла антирейдерська акція

Рейдерство методом подвійної реєстрації договорів оренди паїв набуло жахливих масштабів. Відтак, фермери закликали міністра юстиції Павла Петренка негайно прийняти міри по недопущенню такої практики і скасуванню незаконних подвійних договорів. Про це під час антирейдерської акції у Києві заявили представники Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ).

Зокрема, міністру нагадали його обіцянку з трибуни Верховної Ради розібратись із рейдерами, що захопили фермерське господарство «ДАР» на Дніпропетровщині.

«Від його служби (міністерства — ред.) прийшла відмова взагалі розглядати це питання. Може сам Петренко вже став латифундистом, який «кришує» своїх рейдерів?», — йдеться у повідомленні прес-служби АФЗУ.

Читати по темі: Страх та ненависть у Попасному або Як господарство «Дар» подарували безхатченку

Також під час протесту аграрії зазначили, що у разі бездіяльності влади у напрямку врегулювання ситуації з рейдерськими атаками, зовсім скоро в Україні не залишиться жодного фермера.

«Щодня по всій Україні корумповані державні реєстратори незаконно підробляють документи та вносять у базу реєстрації договорів дані про нові договори земельної оренди на користь великих агрохолдингів та їхніх «посіпак». Це робиться таємно, всупереч існуючим довгостроковим домовленостям. Таким чином, тисячі гектарів щодня відбираються у малих та середніх фермерів, монополізуючи обробку землі до рук олігархів-латифундистів. Вже через рік такої злочинної практики в Україні не залишиться жодного малого чи середнього фермера. Це означатиме автоматичне подорожчання сільськогосподарської продукції та перетворення селянства на безправних жебраків», — повідомляє прес-служба АФЗУ.

Наразі триває обговорення проблеми за участі комісії Мін’юсту та представників АФЗУ. Про результати перемовин ми повідомимо згодом.

Виконано за допомогою Disqus