ЄБРР інвестує в АПК України до €200 млн

24 березня 2017 70 0
ЄБРР планує і надалі підтримувати диверсифікацію агробізнесу в Україні
minagro.gov.uaЄБРР планує і надалі підтримувати диверсифікацію агробізнесу в Україні

У 2017 році Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) інвестуватиме в сільське господарство України приблизно €150-200 млн.

Про це повідомив Голова представництва ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер в інтерв’ю одному з видань, пише офіційний сайт Мінагрополітики.

«За минулі два роки наші інвестиції в українську економіку перевищили €1 млрд. У 2017 році ми сподіваємося вийти приблизно на €150-200 млн як мінімум. Очікуємо відновлення економічної активності та, як результат, підвищення потреби компаній у робочому капіталі та інвестиціях», — відзначив Шевкі Аджунер.

За його словами, ЄБРР планує і надалі підтримувати диверсифікацію агробізнесу в Україні та його вихід на якісно новий рівень розвитку. Окрім кредитування, іншими аспектами підтримки ЄБРР є участь у діалозі з питань політики і регулювання агросектору, надання технічної допомоги та платформи для обміну думками з приводу функціонування м'ясної промисловості та молочного сектора. Також ЄБРР підтримує формування та зміцнення с/г кооперативів та інститутів самоврядування в різних галузях агросектору.

«Останні 8-9 місяців ми займаємося посиленням фінансової підтримки малих і середніх підприємств. Крім того, при наданні фінансування ми намагаємося сприяти підвищенню ефективності управління, а також впровадженню нових технологій в агробізнесі», — зауважив Шевкі Аджунер.

Крім того Голова представництва ЄБРР в Україні підтримує курс реформ в АПК, позитивно оцінивши діяльність Міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового.

«У міністра висока мотивація, він працює над підвищенням конкурентоспроможності АПК. Безумовно, він рухається в правильному напрямку, за нашого сприяння і допомоги з боку ЄС. Ми завжди готові підтримати пана Кутового, тому що АПК — ключовий сектор для України», — відмітив Шевкі Аджунер.

Виконано за допомогою Disqus