На Харківщині встановлять рекорд з урожаю зернових

24 березня 2017 221 0
На Харківщині цього року планують зібрати 2,3 млн т пшениці
kurkul.comНа Харківщині цього року планують зібрати 2,3 млн т пшениці

На Харківщині прогнозують валовий збір зерна на рівні 4,4 млн т, що буде повторенням минулорічного рекорду, йдеться на сайті Харківської ОДА.

В області розпочали посівну 13 березня. Станом на 22 березня посів проведено на площі 10 тис. га — 5% до плану. Що стосується структури посівних площ, то вона прогнозується на рівні минулого року — близько 1,8 млн га. Площа посіву ярих культур також запланована на рівні минулого року — понад 1,2 млн га.

«Основною продовольчою культурою була і залишається озима пшениця. Восени минулого року вона була посіяна на площі 483 тис. га, сходи отримані на 97% площі. У доброму стані знаходяться 34% посівів (160,5 тис. га), у задовільному — 51% (238,5 тис. га), слабкі та зріджені — 15% (67,9 тис. га). Виходячи з того, що озима пшениця знаходиться у значно кращому стані, ніж минулого року, ми прогнозуємо збільшення валового збору цієї культури на 10% — до 2,3 млн т», — розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Він також розповів, що цього року в області посіють більше ярих зернових кульутр та цукрових буряків. Натомість скоротяться на 55 тис. га площі під соняшником.

За даними департаменту АПР цьогоріч в області прогнозується валовий збір в обсязі 4,4 млн т, що буде повторенням рекордного показника минулого року.

Виконано за допомогою Disqus