На Луганщині борються з нелегальним продажем насіння

4 квітня 2017 130 0
Держпродспоживслужба Луганщини вживає заходи із запобігання правопорушень під час торгівлі насінням овочевих та баштанних культур
AgroPolit.comДержпродспоживслужба Луганщини вживає заходи із запобігання правопорушень під час торгівлі насінням овочевих та баштанних культур

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області вживає заходи із запобігання правопорушень під час торгівлі насінням овочевих та баштанних культур. Про це повідомляє cайт Держпродспоживслужби.

Фахівці вивчали ринок реалізації продукції насінництва овочевих та баштанних культур на території Луганської області.

У ході моніторингу встановлено, що станом на 31 березня 2017 р. із 126 суб’єктів підприємницької діяльності 60 підприємців (48%) на день проведення заходу здійснювали торгівлю насінням овочевих та баштанних культур без документів, котрі б підтверджували якість насіннєвого матеріалу, або з документами, що не відповідають вимогам чинного законодавства України у сфері насінництва.

«Із метою зменшення обігу неякісного насіннєвого матеріалу на ринках області Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області з січня місяця поточного року проводить заходи, спрямованні на запобігання адміністративних правопорушень законодавства України у сфері насінництва при здійсненні оптової та роздрібної торгівлі насінням овочевих та баштанних культур», — ідеться в повідомленні.

Під час проведення заходів підприємцям Луганщини надавалася консультативна допомога з питань дотримання порядку та умов ведення насінництва при здійсненні торгівлі насінням овочевих та баштанних культур.

Станом на сьогодні Держпродспоживслужба області продовжує роботу, спрямовану на попередження та запобігання адміністративних правопорушень законодавства України у сфері насінництва та розсадництва.

Виконано за допомогою Disqus