Уряд сфокусується на підтримці фермерів — Гройсман

12 квітня 2017 78 0
Уряд усебічно підтримуватиме фермерів
zerno-ua.comУряд усебічно підтримуватиме фермерів

Підтримка фермерів та земельна реформа з акцентом на них —  одне з основних завдань уряду на 2017 р. Про це повідомив прем’єр Володимир Гройсман під  час звіту уряду на засіданні економічного комітету Ради.

«Треба перейти до виконання серйозного стратегічного плану розвитку економіки», — наголосив він.

За словами Володимира Гройсмана, уряд виділив кілька пріоритетів: пенсійна, земельна та реформа державного майна.

Особливий наголос глава уряду зробив на АПК і земельній реформі.

«Уряд сфокусується на підтримці фермерів. Ми також настоюємо на тому, що купівля землі іноземцями, холдингами наразі  не можлива. В цьому питанні підтримуватимемо  фермерів», — заявив він.

Нагадаємо, що команда аграрного міністра Тараса Кутового наразі завершує розробку законопроекту «Про обіг земель с/г призначення», головною метою якого є стимулювання появи середнього класу на селі у особі фермерів. Для цього документом пропонується на перших етапах допускати до вільного ринку саме фермерів  і встановити максимальний обсяг зосередження землі в одних руках не більше 200 га.

Володимир Гройсман також додав, що на 1 жовтня буд сформований резерв для підняття пенсій майже 9 млн пенсіонерів. Він наголосив, що уряд також запропонує парламенту найближчим  часом законопроект про скасування оподаткування працюючих пенсіонерів.

Виконано за допомогою Disqus