Створені прилади для визначення потреби культур в азотних добривах

16 квітня 2017 352 0
Прилад для визначення потреби культур в добривах
propozitsiya.comПрилад для визначення потреби культур в добривах

Принцип роботи цих приладів полягає в опроміненні поверхні листка культури світлом в ближньому інфрачервоному спектрі, експрес-порівнянні з заданими параметрами та видачі рекомендацій щодо внесення азотних добрив, повідомляє «Пропозиція».

Прилади не реагують на наявність вологи чи нальоту на поверхні листка. Також їх робота не залежить від часу доби. 

Для достовірного та узагальненого результату потрібно зробити 30 ― 40 вимірів. При проведенні аналізу важливо охопити якомога більшу площу поля. На базі цих результатів вже можна робити рекомендації щодо внесення азотних добрив.

Незважаючи на фінансову доступність таких приладів вони майже не використовуються в Україні. Адже для їх правильної роботи необхідно закладати мікродосліди з зернових культур, які вирощують у господарстві, вимірювати максимальні значення і лише тоді, на основі отриманих протягом всього періоду вегетації рослин результатів давати рекомендації по сорту. Це повноцінна наукова робота з періодом видачі результатів протягом трьох років. Небагато господарств можуть дозволити собі проведення таки  робіт.

Щодо приладів, які встановлюються на тракторах, вони не можуть відрізнити бур’ян від культури і видають загальні рекомендації по полю. Тому спочатку потрібно позбавитися від бур’янів.

Виконано за допомогою Disqus