Точне землеробство можливе зі старою технікою — думка

16 квітня 2017 181 0
Точне землеробство дає суттєвий ефект навіть при мінімальних вкладеннях
oooarsenal.ruТочне землеробство дає суттєвий ефект навіть при мінімальних вкладеннях

При впровадженні технологій точного землеробства можна не купувати дорогу сучасну техніку, а здійснити апгрейд старої. Про це повідомляє aggeek.net.

Система точного підрулювання, яка складається з електроприводу керма і навігатора та утримує трактор на траєкторії, стане альтернативою автопілоту. Але розвороти і круті повороти оператор буде робити самостійно.

Курсовказівник — ще більш простий варіант. Навігатор показує на дисплеї траєкторію та відхилення від неї а оператор самостійно підрулює. Навіть в тумані чи вночі система допоможе зберегти точність руху.

Якщо немає навігатора, підходить смартфон з мобільним додатком для навігації, наприклад, efarmer.  Більшість смартфонів забезпечують точність до 5 метрів і, можливо, доведеться докупити зовнішню антену для збільшення точності до 20-30 см.

Модернізація навісного і причепного обладнання. Оптимальним вибором буде обладнання секцій штангами автоматичного керування: інтегрувати гідравлічні мотор-редуктори, датчики заповнення бункера та відкриття кришки бункера.

Переобладнання сівалок на вакуумно-пневматичний  висів. Багато вітчизняних фірм пропонують різні за ціною комплекти переобладнання.

Точне землеробство дає суттєвий ефект навіть при мінімальних вкладеннях і можливостей для апгрейду насправді набагато більше.

Виконано за допомогою Disqus