В Україну повертаються морози: садівників може очікувати неврожай

18 квітня 2017 252 0
Поле на Харківщині 18 квітня
FacebookПоле на Харківщині 18 квітня

В Україні очікується серйозне похолодання. Морози можуть сягнути 1-4 градуси. Про це на своїй сторінці у Facebook пише синоптик Наталія Діденко.

Уже найближчої ночі почне затікати в Україну холодне повітря. Вночі морози досягатимуть 1-4 градусів, а на грунті ще нижче.

«Арктичний холод посеред білого весняного цвіту — це не жарти. Холодне повітря розраховує у нас оселитися десь на тиждень, як мінімум», — пише Наталія Діденко.

Навіть короткочасне похолодання шкодить фруктовим деревам, повідомляє жінка.

«Я не знаю точно як рятувати ці дерева і кущі. Знаю, що по селах обкурювали плодові садки цілу ніч, щоб врятувати їх від морозу», — зазначає синоптик.

Читати по темі: На Харківщині випав сніг, на Заході очікуються заморозки

 

Наталія Діденко закликає аграріїв поділитися досвідом один з одним, щоб запобігти втраті майбутнього урожаю. Також вона повідомила про можливі опади на сході та в центрі України.

«А найближчим часом на півдні, сході та в центрі, який ближче до Лівобережжя, можливі сильні опади, дощ та місцями мокрий сніг», — попереджає Наталія Діденко.

До слова, у Польщі дерева вже вкриті кригою. Вражаючі фото обледенілих гілок і цвіту фруктових дерев на своїй сторінці у Faceboоk розмістив радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол.

Заморозки в Польщі

Обледенілі дерева у Польщі

Виконано за допомогою Disqus