Після відкриття ринку землі фермери зможуть купувати землю в розстрочку

21 квітня 2017 436 0
Молоді фермери матимуть змогу отримати розстрочку на 10 - 15 років
vcp.kiev.uaМолоді фермери матимуть змогу отримати розстрочку на 10 - 15 років

Законопроект щодо відкриття ринку землі передбачає продаж сільськогосподарських земель молодим фермерам в розстрочку на 10 — 15 років. Про це розповів директор Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Олександр Краснолуцький під час круглого столу на тему «Чому Україна дуже потребує земельної реформи та в чиїх інтересах вона буде проводитися?», який організував Національний прес-клуб з аграрних і земельних питань в Києві.

«Для підтримки фермерських господарств законопроект пропонує молодому фермеру при покупці сільськогосподарської землі розстрочку на кілька років. Тобто, він буде мати можливість виплатити всю суму не за два місяці, як це передбачено в законопроекті, а протягом 10 —15 років", — сказав Олександр Краснолуцький.

При цьому, за словами спікера, продавати під розстрочку можна буде виключно державні землі. Щоб отримати цю розстрочку, молодому фермеру, як і всім потенційним покупцям с/г землі необхідно буде прийняти участь в електронному аукціоні і запропонувати найбільшу суму.

«Це створено для того, щоб фермери могли купувати землю, розвивати своє фермерське господарство і, відповідно, створювати нові робочі місця в селі», —заявив Олександр Краснолуцький.

Читати по темі: Державні землі с/г призначення продаватимуть на електронних торгах

Катерина Никончук, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus