Селяни не мають коштів на викуп землі ― Колоша

27 квітня 2017 170 0
Сьогодні у фізичної особи з села нема 5 млн грн коштів
kurkul.comСьогодні у фізичної особи з села нема 5 млн грн коштів

Як повідомлялося раніше, згідно з чинним текстом законопроекту земля сільськогосподарського призначення буде продаватися українцям по 200 га в одні руки, а середня ціна за 1 га становитиме близько $1 ― 2 тис.

На думку директора господарства-члена АВМ ПСП «Пісківське» Валерія Колоші, сьогодні у фізичної особи з села нема 5 млн грн коштів. Тому виникає питання ― хто її купить? Фермер опрацьовує 3тис. га землі та утримує 3тис. поголів’я худоби, на що і витрачається левова доля прибутку. Де ще взяти кошти на викуп землі ― він не знає, йдеться в прес-релізі АВМ.

Керівник господарства зазначив, що «особи», які купуватимуть землю ― робитимуть це там, де вже є дієві господарства та ставитимуть свої умови, котрі безумовно не будуть вигідними для місцевого фермера.

«Наслідком цього стане вирізання великої рогатої худоби, оскільки ефективна молочна ферма в українських реаліях ― це як мінімум 800-1000 голів, а на одну голову потрібно 1 га землі. Повторюсь – таких коштів немає», — відмітив Валерій Колоша.

За його словами, Україна не готова до відкриття ринку землі.

«Якщо відкриють ринок землі, то наша Україна перестане існувати. Ми не готові до цього, адже в нас не працює законодавча система, відсутні державні кредити для придбання землі, щоби першочергово її могли викупити ті, хто має там господарства. І все ж таки, лишаюся з думкою, що земля має бути державною», — підсумував керівник ПСП «Пісківське».

Виконано за допомогою Disqus