На Львівщині аграрії отримують подвійну підтримку: і від уряду, і від ОДА

29 квітня 2017 117 0
Аграрії Львівщини отримають 11 млн грн на пільгові кредити, дотації і компенсації
kurkul.comАграрії Львівщини отримають 11 млн грн на пільгові кредити, дотації і компенсації

Аграрії Львівщини мають підтримку і на рівні держави, і на рівні регіону. Про це на Міжнародному форумі «Ягідництво та кооперація» у Львові розповіла директор Департаменту АПК Львівської ОДА Наталія Хмиз.

«Хочу акцентувати увагу на програмах підтримки аграріїв, що діють на рівні уряду: на 5 років 1% валового виробництва с/г продукції України буде спрямований на підтримку галузі сільського господарства. Нам важливо, щоб усі програми були цільовими і максимально давали підтримку всім галузям», — розповідає директор.

Крім того, у 2017 р. на фінансову підтримку аграріїв Львівщини з обласного бюджету також було виділено 11,2 млн грн.

«Цьогоріч для підтримки аграріїв безпосередньо від Львівської ОДА ми маємо 11 млн грн. Ці кошти розподілені на три напрямки програм: здешевлення кредитів, пільгові кредити (8,5 млн грн) під 5% річних до 5 років сумою до 500 тис. грн; здешевлення дослідження аналізу грунтів (до 400 грн/га)», — повідомила Наталія Хмиз.

За словами спеціаліста, перша обласна програма дозволяє аграріям, які взяли кредити в банківських установах або кредитних спілках, здешевити його до 1,5 облікової. Друга програма дає можливість за наявності бізнес-плану взяти пільговий кредит на розвиток, продовження, розширення своєї справи, посадковий матеріал чи інфраструктурні речі. Третя програма дозволить здешевити дослідження грунтів, наприклад, для виробництва органічної продукції.

Читайте за темою: Аграрії Львівщини отримають 11 млн грн на пільгові кредити, дотації і компенсації

Людмила Лутицька, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus