Фермер із Донецької області віддав шахраям 155 тис. грн за неіснуючий трактор

12 травня 2017 212 0
Правоохоронці почали пошуки постачальників неіснуючої сільгосптехніки
pixabay.comПравоохоронці почали пошуки постачальників неіснуючої сільгосптехніки

Сільгосппідприємець у Донецькій області заплатив шахраям 155 тис. грн за неіснуючий трактор, повідомляє Vybory.org.ua із посиланням на відділ комунікації ГУНП в регіоні.

Покровські правоохоронці встановлюють зловмисників, які шахрайським способом виманили гроші у фермера з с. Сонцівка. 29-річний чоловік звернувся в чергову частину Покровського відділу поліції.

З'ясувалося, що ще в грудні 2016 р. він вирішив придбати трактор. Знайшов в інтернеті оголошення з продажу сільгосптехніки і вибрав вигідну пропозицію — трактор вартістю 155 тис. грн.

Покупець подзвонив представнику фірми, домовився про зустріч, яка відбулася в Харкові. З собою потерпілий привіз завдаток у сумі 55 тис. грн. Сторони підписали двосторонній договір і домовилися, що як тільки підприємець внесе останній платіж за техніку, фірма-постачальник самостійно транспортує техніку на вказану у договорі адресу. У лютому поточного року фермер перерахував останній платіж. З тих пір представник фірми перестав відповідати на дзвінки.

Кілька місяців ошуканий замовник намагався сам вийти на постачальника, однак, зрозумівши, що потрапив на гачок аферистів, пішов у поліцію.

За даним фактом Покровським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України, санкція якої передбачає до трьох років позбавлення волі. Правоохоронці почали пошуки постачальників неіснуючої сільгосптехніки.

Виконано за допомогою Disqus