Мінагрополітики прагне залучити малих та середніх с/г виробників до експорту

14 травня 2017 155 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції
Kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції

Відкриття нових ринків для українського аграрного експорту, диверсифікація товарної структури, залучення малих та середніх виробників до експортної діяльності — пріоритетні завдання для Мінагрополітики сьогодні, повідомляє прес-служба відомства.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час другого форуму експортерів Чернігівщини «Професійні контакти для збільшення експорту».

«Сьогодні Україна є одним з лідируючих світових експортерів аграрної продукції. За результатами 2016 р., експорт нашої харчової продукції становив $15,5 млрд. А головними покупцями українських аграрних продуктів стали країни Азії, ЄС та Африки. Але диверсифікація українського аграрного виробництва та експорту, а також залучення малих та середніх виробників до виходу на світові ринки залишається пріоритетом для нашої команди», — наголосила Ольга Трофімцева під час презентації.

За її словами, наразі Мінагрополітики активно працює над цим завданням у рамках розробленої стратегії «3+5». Важливим рамковим документом для роботи не лише Мінагрополітики, але й інших стейкхолдерів, над просуванням українського експорту Ольга Трофімцева назвала «Експортну стратегію України», яка визначає пріоритетні сектори та конкретні інструменти промотування експорту української продукції на світових ринках.

«Ми впевнені, що харчова та аграрна галузі не лише будуть посідати лідируючі позиції в національному експорті, а й дадуть поштовх розвитку іншим галузям економіки. Тому ми дуже раді працювати спільно з МЕРТ, МЗС та ТПП над тими завданнями, які сформульовані в Експортній стратегії України», — зазначила заступник міністра.

За словами заступника Міністра, розвиток виробництва малих фермерів та експорт їх продукції до інших країн залежать від здатності самих виробників об’єднуватись у кластери або кооперативи.

«Такі об’єднання у кооперативи чи за кластерним принципом на регіональному рівні позитивно впливатимуть на залучення інвестицій у високотехнологічне виробництво, зберігання та формування товарних партій для експорту», — резюмувала Ольга Трофімцева.

На її думку, створення експортно-кредитного агентства може стати дійсно ефективним інструментом фінансової підтримки саме малих та середніх виробників в їх зовнішньоекономічній діяльності.

Виконано за допомогою Disqus