Одеські агропідприємства страждають від розбійних нападів

22 травня 2017 283 0
Офіси пдприємств грабують вночі
pixabay.comОфіси пдприємств грабують вночі

За останні два тижні на Одещині стався ряд розбійних нападів на агропідприємства. Невідомі проникають вночі в офіси підприємств та викрадають обчислювальну техніку, гроші та інші речі, йдеться на сайті ВАР.

За повідомленням члена ВАР, директора підприємства «Новоандріївське» Віктора Лисенка, після пограбування офісу, робота на господарстві стоїть на місці. Жодних підозр щодо того, хто вчинив напад не мають.

«Наш офіс пограбували вночі. Забрали всю оргтехніку, всі комп’ютери. Я не знаю, хто це був. Поліція вже відкрила справу щодо цього, але поки що результатів немає», — сказав Віктор Лисенко.

Він також повідомив, що схожа ситуація сталася у трьох сусідніх підприємствах.

«За останні три ночі у трьох сусідніх господарствах сталися ідентичні випадки. Невідомі проникають до офісів, викрадають обчислювальну техніку, гроші, інші цінності. Це просто бандитське свавілля», — додав директор підприємства «Новоандріїївське».

За його словами, викрадена техніка містила всю важливу для роботи інформацію, тому є думка, що пограбування вчиняються з метою підготовки рекету.

«Я не виключаю такий варіант, що бандити викрадають техніку разом з грошима та іншими речами з офісу, щоб прикрити намагання отримати управлінську інформацію про підприємства, зрозуміти, як вони працюють. Може бути, що готується рекет, адже сам комп’ютер, як цінність, майже нічого не коштує, а інформація, яка в ньому зберігається, варта багато чого», — зазначив Віктор Лисенко.

Працівники підприємств області не почуваються безпечно.

«Ситуація в нашій області взагалі дуже напружена. На тому тижні в сусідньому районі з автоматами пограбували склад. Вісім людей в масках побили охорону і забрали гербіцидів на 28 млн грн. Таке відбувається повсюдно: й у нас в Ширяївському районі, й у Великомихайлівському, Миколаївському. Постійно потрібно спати з автоматом, і не факт, що ти зможеш протистояти вісьмом озброєним бандитам», — підкреслив Віктор Лисенко.

Виконано за допомогою Disqus