Виробництво українського часнику може стати збитковим у цьому сезоні

24 травня 2017 921 0
Цьогоріч виробники українського часнику можуть залишитися без гарного врожаю
ukrup.com.uaЦьогоріч виробники українського часнику можуть залишитися без гарного врожаю

Холодна погода навесні цього року призвела до того, що значна частина українського часнику не могла своєчасно отримати поживні елементи.

За словами фахівця української кооперації часнику «UkrUp» Анни Морозової, це негативно позначиться на загальній врожайності, пише «Інфо-Шувар».

«Багато хто в Україні почав вперше займатися часником в промислових масштабах і досвіду ще не вистачає. Це призвело до помилок вже на початкових етапах, які впливають на врожайність, як то: садіння часнику на кислих ґрунтах, несвоєчасне проведення весняних польових робіт. Крім того, багато ділянок під часником не мають штучного зрошення. На даний момент, природніх опадів недостатньо для формування гарних врожаїв», — коментує ситуацію Анна Морозова.

Також нещодавно експерти організували масштабне дослідження причин пожовтіння листків часнику в Україні. І практично в усіх випадках, за словами фахівців, це було наслідком недостатності макро- і мікроелементів.

«У цьому році в Україні було закладено близько 1 тис. га комерційних площ під часник. Потенційно власним виробництвом ми могли б вже в 2017 р. повністю закрити потребу в імпорті, який сьогодні становить близько 2,8-3,2 тис. т. Але через відсутність досвіду нові українські виробники припускаються серйозних технологічних помилок, тому врожайність на комерційних ділянках скоріш за все буде невисокою. Утім цілком можливо, що через суттєву конкуренцію з імпортом, ціни навіть знизяться в порівнянні з минулим роком», — розповідає керівник «Інфо-Шувар» Тетяна Гетьман.

Виконано за допомогою Disqus