На Чернігівщині збільшуватимуть поголів’я ВРХ

2 червня 2017 111 0
У Чернігівській області в найближчій перспективі планують збільшити поголів’я ВРХ
kurkul.comУ Чернігівській області в найближчій перспективі планують збільшити поголів’я ВРХ

В агрофірмі «Горизонт» із с. Липове Талалаївського району мають намір збільшити дійну череду, повідомили на сайті Департаменту АПР Чернігівської ОДА.

Керівник господарства Ігор Марченко розповів, що в подальшому розвиватиме галузь молочного скотарства шляхом нарощування поголів’я.

Наразі в господарстві 300 голів дійного стада і надої складають більше, ніж 6300 л молока. У найближчій перспективі планують збільшити поголів’я до 400 голів.

Молоко виробляється екстра класу, що відповідає європейським стандартам та реалізується на виробництво дитячого харчування.

На думку директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Павлішена, в Чернігівській області є всі можливості для розвитку молочного скотарства.

«Молочним скотарством можна ефективно займатися при впровадженні та застосуванні досягнень науково-технічного прогресу в своє виробництво не тільки на великих агропідприємствах, а і на базі середніх та малих фермерських господарств», — ідеться в повідомленні.

Як стверджують фермери, що молочне скотарство буде ефективним при впровадженні та застосуванні досягнень науково-технічного прогресу у виробництві не тільки на великих агропідприємствах, а й на базі середніх та дрібних фермерських господарств.

Виконано за допомогою Disqus