Фермери проігнорували акцію «Не дамо вкрасти землю!» через АПУ

7 червня 2017 228 0
Під час мітингу була помітна лише символіка АПУ
Kurkul.comПід час мітингу була помітна лише символіка АПУ

Сьогоднішня акція «Не дамо вкрасти землю!» зібрала б у п’ять разів більше учасників, якби відбувалася без партійних прапорів Аграрної партії України (АПУ). Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомив президент АФЗУ Іван Томич.

За його словами, члени асоціації фермерів з деяких регіонів України відмовилися підтримувати акцію через те, що мітинг відбувався під проводом АПУ.

Окрім цього, голова асоціації стверджує, що з самого початку учасники акції отримали вказівку не використовувати символіку громадських об’єднань та політичних сил, членами яких вони є. Дозволялася тільки символіка АПУ.

«У нас було лише кілька прапорів АФЗУ, щоб ми могли позначити пункти збору членів асоціації. І все одно нам казали, що була небажана присутність цих прапорів, хоча вони не створювали проблему, адже не були політичними, це були прапори асоціації», — говорить Іван Томич.

Президент асоціації фермерів розповів, що під час акції мали виступити активісти асоціації, але їм не надали слово, оскільки вони не є членами АПУ. Проте Іван Томич вважає, що нічого страшного в цьому немає.

«Ми сказали нашим головами обласних осередків, що в будь-якому разі ми не повинні допустити провокативного моменту. Дають виступити чи ні — ці питання не повинні нас роз’єднати і спровокувати протистояння», — розповів Іван Томич.

Читати по темі: Мітинг-протест «Не дамо вкрасти землю» — Online

За словами голови асоціації, до акції протесту приєдналося більше 500 членів АФЗУ, а всього серед мітингувальників було 1,5 тис. фермерів з усієї України.

«Головне, що всі учасники мітингу були єдині в тому, що сьогодні ринок землі — це злочин. Ми об’єднані цією ідеєю, але якщо говорити про успіх, то він можливий лише тоді, коли проблематика національного питання не буде вузькопартійною, а коли вона широко об’єднає громадськість і суспільство без політичних прапорів. Але цю ідею не почули ні на цій, ні на попередній акціях», — завершив президент АФЗУ Іван Томич.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus