Рейдерство в Україні йде на спад — Апостол

20 червня 2017 110 0
Молодий чоловік у наручниках
pixabay.comМолодий чоловік у наручниках

Кількість випадків незаконного відчуження бізнесу в агросекторі суттєво зменшилась за останній рік, пише AgroPolit.com.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол.

«Повернення до 90-х чи навіть до 2016 р. в Україні не буде. Скажу більше: силові захоплення земель чи агропідприємств різної форми власності різноманітними так званими охоронними фірмами, «тітушками», найманими «спортсменами» залишилися в історії, незважаючи на те, хто за ними стоїть, які політичні сили, олігархи чи високого рангу чиновники», — розповідає він.

За словами Михайла Апостола, рейдерство в Україні йде на спад.

«У 2016 р. за весь рік було сотні випадків, то в цьому не назбиралося й десятка. Найгучніші — два випадки у Вінницькій області. Була спроба «погратися» в рейдерів у Тернопільській, Сумській, Кіровоградській, Київській та ще декількох областях. Я особисто проїхав практично всі області, де назрівав конфлікт, і як бачите, допомогла роз’яснювальна робота. Хвилю аграрного рейдерства зупинено», — розповів Михайло Апостол.

Радник міністра внутрішніх справ додав, що наразі контроль у боротьбі з рейдерством перебуває на постійному контролі безпосередньо у міністра МВС Авакова.

«Усім обласним керівникам ГУНП дано вказівки та інструкції, як повинні діяти спецпідрозділи Національної поліції, коли виникатимуть такі факти. Про весь перелік її заходів не розкажу, але декілька назву.

Перший — усі застосовані дії до аграрних рейдерів будуть надзвичайно суворими.

Другий — забиратимуть ліцензію про охоронну діяльність у так званих «охоронних фірм» і відкриватимуться кримінальні провадження.

Третій — жодних переговорів із рейдерами (тим більше, коли вони будуть із зброєю) — арешт без права застави і проведення слідчих дій щодо кожного арештованого учасника.

Четвертий — співпраця із військкоматами з подальшим врученням повістки безпосередньо в камері та допомога у проходженні медкомісії. Буде можливість проявити геройство на передовій», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus