АЧС в Україні діагностуватимуть за допомогою нового обладнання

23 червня 2017 195 0
Пробірки в лабораторії
Kurkul.comПробірки в лабораторії

Наразі Держпродспоживслужба проводить роботу з оперативної реєстрації технічного проекту із закупівлі обладнання в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

Закупити планують спеціалізоване обладнання для підвищення рівня лабораторної діагностики африканської чуми свиней (АЧС), повідомили в Держпродспоживслужбі.

Ідеться про закупівлю чотирьох ампліфікаторів для ПЛР-РТ та витратних матеріалів для діагностики АЧС на 5 тис. досліджень.

Спільний проект ФАО-ЄБРР з розбудови потенціалу з діагностики африканської чуми свиней (АЧС) в Україні вийшов на новий практичний рівень.

Планується, що зазначене спеціалізоване обладнання буде закуплене в поточному році для чотирьох лабораторій: Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Сумського та Одеського філіалів Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, а також Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Як повідомлялося раніше, для закупівлі цього обладнання у лютому поточного року Європейський банк реконструкції та розвитку провів тендер на закупівлю вищезгаданого обладнання шляхом електронних закупівель.

Виконано за допомогою Disqus