Бійці «Айдару» і «Донбасу» стали на захист аграрія від рейдерів

28 червня 2017 298 0
Нашивка
РИА Новости УкраинаНашивка

Під час спроби рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010» у с. Бережинка на Кіровоградщині на захист власника підприємства приїхали бійці «Айдару» та «Донбасу», пише Громадське.

Читати за темою: На Кіровоградщині при спробі рейдерського захоплення затримали 31 особу

За словами екс-бійця батальйону «Донбас» і власника охоронного підприємства Євгена Шевченка, «рейдери з охоронної компанії «Борисфен» (м. Дніпро) у кількості 50 чоловік спробували захопити головний офіс підприємства, та повстали селяни».

«Тим часом … у с. Бережинка було стягнуто спецпідрозділи поліції, які без жодних пояснень почали арештовувати та бити ветеранів і селян, які стали на захист своєї землі. Били усіх без розбору — у тому числі били жінок. Наразі близько 20 з них госпіталізовано у місцеву лікарню із травмами різної ступені важкості», — написав Євген Шевченко у Facebook.

Як стверджує Євген Шевченко, поліція не пред’явила бійцям звинувачень і не озвучила статус підозрюваних чи затриманих.

Згодом депутат Семен Семенченко повідомив, що «незаконно затриманих ветеранів батальйону Донбас, Айдар, ОУН звільнили».

За словами Євгена Шевченка, конфлікту передувала спроба рейдерського захоплення підприємства шляхом зміни власника у реєстрі. Згідно з висновками Київського інституту судової експертизи, підпис фермера було підроблено. У той же час, експертиза обласної прокуратури підтвердила достовірність підпису.

Читайте за темою: Нардеп узяв під особистий контроль справу про рейдерів на Кіровоградщині

Виконано за допомогою Disqus