Українські виробники молока отримали грант від USAID

1 липня 2017 257 0
Обладнання в лабораторії
kurkul.comОбладнання в лабораторії

Віднедавна до кола донорських інституцій, які допомагають українським фермерам та всіляко сприяють розвитку сільських територій, долучився Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Він реалізує річну грантову програму, до участі в якій запросив малих та середніх сільгоспвиробників.

Асоціація виробників молока (АВМ) стала першим переможцем конкурсу, що відбувається в її межах, і отримала грант, пише «Гречка».

Про це розповів віце-президент АВМ Любомир ДИКУН.

«Одним із резервів для відновлення молочної галузі стало створення лабораторії, яка дасть можливість контролювати якість молока від кожної корови, показники жиру, білку та сечовини. А також контролювати збудників захворювань всередині молока. У нашій Асоціації є ініціативна група, яка підтримала ідею створення такої лабораторії. Ми почали збір коштів усередині нашої структури, але їх не вистачало. Якщо діяти самотужки, реалізація наших планів може розтягнутися на роки. Проект USAID допомагає нам прискорити цей процес», — розповів віце-президент АВМ.

Крім додаткового фінансування в АВМ змогли отримати ще й консультаційний супровід Проекту, аби правильно добрати необхідне обладнання, знайти експертів.

«Купити обладнання—це півділа, купити правильне обладнання — трохи більше за половину, головне — навчити людей. USAID це дуже гарно структурує. Його фахівці підказують нам значно ширші підходи. Приміром, як використовувати енергоефективні будівельні матеріали для приміщень лабораторії», — говорить Любомир Дикун.

Експерт зазначив, що від Проекту АВМ отримує 2,6 млн грн, вони будуть витрачені на закупівлю частини обладнання для лабораторії. Удвічі більшу суму члени АВМ збирають із власних бюджетів, залучаючи кошти всередині Асоціації. А ще кошти окремих інвесторів серед наших засновників.

Виконано за допомогою Disqus