Кабмін не хоче продавати землю іноземцям і великим холдингам (ОПИТУВАННЯ)

4 липня 2017 103 0
Будинок уряду
facebook.comБудинок уряду

В Уряді пропонують модель ринку обігу земель в інтересах села та фермерського руху, яка передбачає заборону продажу земель іноземцям та великим агрохолдингам, пише Agropolit.com.

«Ми займались і займаємося сьогодні підготовкою законопроекту про обіг земель. Насправді, в Україні завжди говорили про те, буде мораторій чи ні. Я вважаю, що це абсолютно неправильний підхід. Нам потрібно запропонувати модель обігу земель в інтересах українських громадян. Що пропонує уряд? Ніякого продажу жодного сантиметра української землі іноземцям, повна заборона. Друга позиція — заборона продажу української сільськогосподарської землі великим холдингам. Ми — за те, щоб земельна реформа відбулась в інтересах українського фермерства», — заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також зазначив, що уряд наразі працює з фермерами та суспільством для того, щоб забезпечити якісне управління земельними ресурсами України.

«Ось це наш пріоритет! А просто зняти мораторій — це не мій шлях. Я таким шляхом іти не буду — щоб людей зробити бідними, ми на це не підемо. Важливо, щоб реформа була ефективною. Ми розуміємо як це потрібно зробити і готові нести за це відповідальність. Ми знаємо, яким буде результат», — наголосив Прем’єр-міністр.

Виконано за допомогою Disqus