Депутати ініціювали створення міжвідомчої комісії по боротьбі з рейдерством

6 липня 2017 80 0
Учасники прес-конференції
agropolit.comУчасники прес-конференції

Кілька народних депутатів ініціюють перед урядом, МВС, ГПУ створення міжвідомчої робочої групи з питань протидії рейдерству, пише Agropolit.com

Про це повідомив народний депутат від «Самопоміч» Іван Мірошніченко під час прес-конференції на тему «Причини та наслідки жорстокого побиття поліцією і бійцями Нацгвардії фермерів в селі Бережинка».

Нагадаємо, що раніше у м. Кропивницький відбулося віче фермерів проти рейдерства в регіоні. Люди передали місцевій владі та керівництву правохоронних органів підготовлену антирейдерську резолюцію.

Читайте за темою: Онлайн-трансляція фермерського віче у Кропивницькому

Підставою для збору віче стала конфліктна ситуація в с. Бережинка, де, за словами людей і народних депутатів, відбувалася спроба рейдерського захоплення підприємства «Нива-2010».

Ситуація ускладнилася сутичкою з нацполіцією, яка, начебто, намагалася стати на бік рейдерів. Натомість начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко, коментуючи цю ситуацію пізніше, повідомив, що працівники нацполіції прибули до с. Бережинка Кіровоградської області за викликом іншої сторони конфлікту, яка претендує на підприємство.

Читайте за темою: Рейдерство на Кіровоградщині: як намагаються захопити «Ниву-2010» (ОНОВЛЕНО)

Наразі ця ситуація знаходиться на розгляді багатьох владних інстанцій, але, за словами народного депутата Україні Івана Мірошніченко, результати не задовільні.

«Ніколи не думав, що у 21 столітті буде атака ситуація. І те, що ми бачимо — це не рейдерство, це грабіж. Тому наша вимога проста — створити комісію, яка допоможе законно вирішити дану проблему. У відомствах її «перекидають» один від одного. Усі підприємства захоплювалися за однією схемою, але статус проблем у всіх сьогодні різний. Хтось уже рік відстоює об’єкт у судах, а хтось лише декілька місяців.

Така комісія, на наш погляд, могла б оптимізувати зусилля всіх структур і вирішити проблему. А наразі ми втрачаємо час у режимі гасіння пожежі», — пояснив Мірошніченко.


Також нардеп повідомив, що наразі виникла ситуація зі спробою рейдерства щодо агрокомпанії зі швейцарськими інвестиціями — Risoil, в офісах якої сьогодні відновилися обшуки.

«Швейцарський інвестор «Рісойл» більше $200 млн вклав в термінали, заводи, елеватори в Україні. За 6 місяців роботи компанію атакували за різними підставами, намагалися приписати їй неіснуючі борги. Це нонсенс. Інвестор приніс кошти в країну, а ми хочемо його знищити», — наголосив нардеп.

Виконано за допомогою Disqus