Польща. Кабани з АЧС залишаться за стіною

13 липня 2017 83 0
Кабани за огорожею
youtube.comКабани за огорожею

Міністерство сільського господарства Польщі планує побудувати стіну на кордоні з Україною та Білоруссю. Таким чином вони хочуть, аби хворі на АЧС дикі кабани не дісталися до Польщі.

Про плани Польщі щодо боротьби з АЧС повідомляє greenfront.su.

Польща серйозно налаштована на боротьбу з підвищенням кількості спалахів АЧС на території країни.

Читати по темі: Польща. Ветеринари можуть бути причетні до розповсюдження АЧС

«Міністерство сільського господарств посилює правила біологічного захисту у зв’язку з зростанням спалахів АЧС», — повідомила заступник міністра сільського господарства Польщі Ева Лех.

До посилення заходів замміністра віднесла побудову стіни на східному кордоні країни. Хворі кабани приходять з боку східного кордону і іх не можливо зупинити.

«За нашими даними, перші випадки АЧС у цьому році були спровоковані травою, скошеною фермером біля лісу та зараженою кабанами» , — пояснила вона.

Економічний комітет ради міністрів дав рекомендацію щодо побудови вздовж кордону Польщі з Україною та Білорусією захисних споруд довжино 729 км.

Також, на думку замміністра, потрібна швидка зміна закону про полювання. Розглядається можливість відміни охоронного періоду полювання на свиноматок, а також дозвіл використання технічних засобів під час полювання.

Нова програма боротьби з АЧС також передбачає розширення повноважень ветлікарів. У випадку невиконання вимог біологічного захисту ветеринари зможуть наказати фермерам ліквідувати свиней без додаткових перевірок.

Буде введене правило зберігання кормів окремо від тварин, та наявність подвійної огорожі у випадку утримання свиней на вільному випасанні.

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus