Аграрна самооборона домоглася відступу рейдерів із ПСП ім. Димитрова

17 липня 2017 394 0
Чоловічі кулаки
OlympiaЧоловічі кулаки

У п’ятницю 14 липня за стіл переговорів сіли представники громадської спілки «Аграрна самооборона», попередні власники ПСП ім. Димитрова, яких поновили в держреєстрі, та рейдери.

Учасники зустрічі домовилися про повернення с/г техніки на зберігання дійсним власникам господарства — братам Кіровим.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів керівник ГС «Аграрна самооборона України» Юрій Крутько.

Нагадаємо, що в четвер на території ПСП ім. Димитрова в с. Добре Вільшанського району на Кіровоградщині виникла сутичка між рейдерами та справжніми власниками господарства. За попередньою інформацією, рейдери готували до вивозу с/г техніку.

«Переговори тривали майже 4 години. Коли рейдери побачили, що до справи приєдналися і ми, і інші організації, то заворушилися й намагаються зараз домовитися. Їм пояснили, що краще спокійно віддати техніку. Рахунки теж пообіцяли розблокувати і все повернути», — сказав Юрій Крутько.

За словами керівника «Аграрної самооборони України», ці люди себе рейдерами не називають, а довести їхню вину майже неможливо. Документи підробляли інші люди, тому знайти справжніх замовників теж нереально.

«Ось цей третій господар Ростислав Вакулик сьогодні сидів 4 години з нами, показував документи, привів жінок, яким він допомогав в іншому господарстві. Розповідав, що бере такі скандальні господарства (як ПСП ім. Димитрова — ред. ), купує їх та нібито приводить їх до ладу», — розповів Юрій Крутько.

Як повідомив керівник громадської спілки, справжні власники ПСП ім. Димитрова — брати Кірови — у результаті такого рейдерського захоплення втратили половину зембанку. Оскільки рейдери встигли створити нову юридичну особу ПП «ПСП ім. Димитрова», то й половину договорів встигли переоформити із орендодавцями у Вільшанському районі.

Юрій Крутько розповів, що «Аграрну самооборону України» фермери усіляко підтримують, бо непокояться, що буде із землею та с/г підприємствами.

Микола Сирота, Катя Капустіна, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus