Члени аграрного комітету прийняли шість аграрних законопроектів за рік

21 липня 2017 112 0
Закон
president.gov.uaЗакон

Протягом року на 18 засіданнях члени аграрного комітету прийняли шість аграрних комітетів.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

У першому півріччі депутати зосередилися на таких напрямках: законопроекти щодо побічних продуктів тваринного походження, які не призначені для споживання людиною; децентралізація; меліорація; реформування земельних відносин.

У другому ― органіка,  насінництво, безпечність та якість харчових продуктів, використання земельних ресурсів, землевпорядкування та державна підтримка с/г господарств.

Прийняті законопроекти:

  • №1531-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» щодо узгодження його положень у сфері поводження з продуктами тваринного походження, що належать до категорії II, з вимогами законодавства ЄС».
  • №2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Він створює умови для запровадження європейської системи контролю безпечності харчових продуктів і кормів, знімає чинні обмеження на експорт і розширяє ринки збуту.
  • №1533-VIII «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо правової долі земельних ділянок, власники яких померли». Йдеться про питання відумерлої спадщини, зокрема й успадкування сільськогосподарських земель
  • №1532-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація». Ним Рада збільшила мінімальний термін оренди земель с/г призначення, на яких проводиться меліорація.
  • №2041-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». Фактично він є технічним документом, який не зачіпає нічиїх інтересів, а лише усуває правові колізії у трактуванні деяких термінів і понять.
  • №1669-VIII «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель». Цей проект продовжив дію мораторію на продаж або іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення на один рік ― до 1 січня 2017 р. 

 

Виконано за допомогою Disqus