Антирейдерська комісія почне працювати восени ― Петренко (ОПИТУВАННЯ)

25 липня 2017 69 0
Павло Петренко, міністр юстиції України
glavcom.uaПавло Петренко, міністр юстиції України

Міжвідомча комісія по боротьбі з рейдерством ймовірно почне працювати з вересня поточного року. 

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в ексклюзивному коментарі АgroРolit.com.

Нагадаємо, що кілька народних депутатів ініціювали створення міжвідомчої робочої групи з питань протидії рейдерству та направили звернення на ім’я генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра юстиції Павла  Петренка та голови Національної поліції України Сергія Князєва.

На форумі в Одесі депутат від «Самопомічі» Іван Мірошніченко закликав бізнес підписати ініціативу. І її підтримало близько 500 учасників.

За словами Павла Петренка, незабаром буде створено міжвідомчу робочу групу, яка зачепе значно ширший арсенал питань, ніж просили депутати.

«На найближчому засідання уряду Кабмін проголосує за створення такої робочої групи. До неї входять бізнес-омбудсмен, представники всіх силових відомств на рівні найнижчого заступника (для прийняття оперативних та ефективних рішень), Мін’юст, Мінекономіки та офіс захисту інвестицій, який працює при Мінекономіки», ― розповів Павло Петренко.

Він розраховує, що ця група не буде черговою справою на папері, яка не дасть жодного результату.

«Я буду входити до групи особисто. Маю надію, що її робота дасть відчутні результати для бізнесу. Думаю, така група почне свою роботу з вересня цього року», ― зазначив міністр юстиції.

Він зазначив, що власникам бізнесу, які вже сьогодні страждають від незаконної перереєстрації, варто звертатися до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін’юсті.

«Вона має обмежений мандат. Ми можемо переглянути тільки питання щодо незаконності дії реєстраторів. Якщо мова про незаконні захоплення підприємства, майна чи землі, то звертайтеся до Національної поліції чи Антикорупційного бюро. Зараз закон передбачає 10 років ув’язнення для всіх фігурантів рейдерських захоплень», ― наголосив він.

Міністр нагадав, що рейдерські захоплення пов’язані не тільки з перереєстрацією та документами, але й з більш грубими речами.

«Коли приїжджають на поле хлопці не схожі на селян та фактично грабують врожай, не потрібно мовчати. Звертатися до правоохоронних органів і вимагати розслідування. Як це було у Дніпропетровській області, коли рейдерів заарештували. І я маю надію, що перші судові вироки їм будуть представлені так, щоб було не хотілося іншим», ― підсумував Павло Петренко.

Виконано за допомогою Disqus