Овочівники розпочнуть масово збирати ґрунтові томати наступного тижня

26 липня 2017 615 0
Помідори
pixabay.comПомідори

Експерти прогнозують збільшення пропозиції томатів на ринку, адже на наступному тижні виробники розпочнуть збір ґрунтових томатів.

Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

З огляду на це, на ринку помідорів в Україні може обвалитись ціна.

Зниження ціни на помідори на початку серпня — це досить стандартна ситуація, але в цьому сезоні падіння буде більш відчутним, бо, станом на другу половину липня, ціни на український томат досі тримаються на рекордно високому рівні.

Як повідомила комерційний директор ТД «Калинівка» Людмила Наблат, сьогодні великі українські теплиці відвантажують стандартний червоний томат в українські роздрібні мережі по 20-23 грн/кг. Дрібні тепличні господарства пропонують томат трохи дешевше — по 14-16 грн/кг, але навіть такий рівень цін є рекордно високим для поточного періоду.

Наступного тижня ситуація на ринку томатів має суттєво змінитися. Очікується суттєве збільшення пропозиції ґрунтових томатів. За оцінками учасників ринку, ціна може протягом наступних 7-10 днів одразу впасти в 2-2,5 рази і навіть більше.

Перші партії ґрунтових томатів з’явились на ринку України ще тиждень тому, з того моменту, ціни на них вже знизились на третину, сьогодні фермери декларують продажі по 7-9 грн/кг.

 

Виконано за допомогою Disqus