Сільгоспвиробники Сумщини відзначили День поля

27 липня 2017 128 0
Учасники Дня поля на Сумщині
sm.gov.uaУчасники Дня поля на Сумщині

День поля у Сумській області відбувся на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

Про це повідомили у Сумській ОДА.

Представники аграрних підприємств із різних районів Сумщини зібралися разом на демонстраційно-технологічному полігоні Інституту, де було представлено до 150 сортів провідних селекційних установ України.

Учасники мали змогу обмінятися досвідом та побачити демонстраційний обмолот зерна спеціалістами Інституту та ознайомитись з новими розробками в сфері ефективних сільськогосподарських технологій.

«Дуже приємно, що на День поля сумські аграрії уже закладають урожай наступного року. Сьогодні обласна влада зацікавлена у підтримці і розвитку місцевих сільськогосподарських підприємств, які матимуть різноманітні напрями виробництва, постачатимуть на ринок України не лише якісний, але й унікальний продукт, за яким до нас їхатимуть іноземні партнери. А на Сумщині є і гречка, і амарант, які мають перспективне майбутнє», ― зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора.

Захід відвідав і президент НААН Ярослав Гадзало.

«Україна є однією з найбільших аграрних держав Європи, тому сьогодні для нас важливо отримувати продукцію найвищої якості. Для кожної регіональної зони ми вирощуємо необхідний посівний матеріал з досить непоганими потенційними задатками щодо продуктивності та стійкості до несприятливих погодних умов», ― наголосив він.  

За словами директора однієї із сумських аграрних компаній Олександра Третьяка, важливою складовою отримання високих урожаїв та сільгосппродукції високої якості є застосування мінеральних добрив широкого спектру, адже сучасне успішне сільськогосподарське виробництво неможливе без диференційованого і комплексного застосування добрив.

Саме тому на заході була представлена велика кількість ліній мінералів вітчизняних та зарубіжних виробників. Окрема увага приділялася органічним та екологічним видам добрив, що дозволяють дати рослинам справді якісне живлення.

Виконано за допомогою Disqus