Урожай ПСП «Авангард» на Вінничині намагаються зібрати рейдери

2 серпня 2017 583 0
Жатка комбайна
kurkul.comЖатка комбайна

Власники і пайовики агрофірми «Авангард» в с. Осична Оратівського району на Вінничині не можуть зібрати урожай на полях, які обробляють, через регулярні провокації рейдерів.

Чужий комбайн уже зібрав щонайменше 5 т пшениці, пише КиївTime.

Селянам вдалося провести посівну компанію на своїх полях. Але зараз, коли треба збирати врожай, рейдери не дають це зробити.

Представники з агрофірми «Корвет», через яку, за попередніми даними, здійснювався захват агрофірми «Авангард», постійно проводять провокації.

Рейдери домоглися того, що поліція відкрила кримінальну справу проти одного з пайовиків «Авангарду», ветерана АТО Володимира Хитрича (Бачи), щоб дозволити «Корвету» без перешкод збирати врожай на «віджатій» землі.

«Зупиняють техніку що збирає врожай, виводять свою техніку на поля. Привозять різноманітних «тітушок» які перешкоджають збору врожаю», — розповідають місцеві мешканці.

Селяни неодноразово писали заяви в поліцію, прокуратуру, навіть в СБУ. Виходили на мирний протест, але досі немає результатів. Поліція та прокуратура не реагує на злочинні дії іншої сторони конфлікту.

Також є інформація, що рейдерська агрофірма «Корвет» винайняла поліцію охорони для того, щоб вони супроводжували техніку, яку вони заганяють на поля.

«На резонне питання, на який підставі вони охороняють рейдерів, поліцейські відповідають, що в них буцім-то договір на «охорону громадського порядку» з фірмою «Корвет».  Показувати цей договір вони не хочуть. Та й великі сумніви, що може існувати договір з таким формулюванням», — ідеться в повідомленні.

Історія захоплення «Авангарду» триває з початку 2014 р. За один день фермер-підприємець з с. Осична Оратівського району втратив свій бізнес.

«У той час, коли активісти Володимир та Вадим Хитричі спочатку відстоювали гідність українців на Майдані, а згодом 3 роки захищали кордони у зоні АТО, на їхній малій батьківщині, в Осичній, за сприяння працівників міліції відбувалося рейдерське захоплення одного із кращих фермерських господарств району ПСП «Авангард», — говорять селяни.

На той момент підприємство обробляло близько 1200 га землі, угіддя засівало зерновими та технічними культурами. У приміщеннях господарства вигодовували ВРХ, коней, свиней та овець.

Коротко про ці події

На початку лютого 2014 року слідчим Оратівського РВ УМВС України у Вінницькій області Павлом Реверою було вилучено установчі документи підприємства ПСП «Авангард» без наявних на те законних підстав.

А вже наступного дня 5 лютого вилучений статут потрапив до державного реєстратора Оратівського району та був перереєстрований на  інших власників, зокрема Руслана Сміщука, В’ячеслава Богуна та засновника згаданої вище агрофірми «Корвет» Анатолія Гороха.

Ці дії неодноразово зупиняли активісти Майдану, проте до сьогодні  ситуація не вирішена.

Судом було визнано слідчого винним у вчиненні злочину службова недбалість, а звільнено з правоохоронних органів ще до вироку суду.

Кримінальна справа щодо одного з керівників рейдерів уже понад 2 роки розглядається у судах. За цей час техніку та усіх тварин було розпродано, люди втратили робочі місця та надію на справедливість. Наразі це фермерське господарство під контролем озброєних невідомих.

Виконано за допомогою Disqus