Польща і Україна разом боротимуться з АЧС

3 серпня 2017 273 0
Свиня
pixabay.comСвиня

Днями у Львові представники компетентних органів України та Польщі з питань ліквідації африканської чуми свиней на території обох держав розробляють спільну програму для боротьби з АЧС на території обох країн, повідомили в Держпродспоживслужбі.

Члени робочої групи обговорюють шляхи та спільні зусилля в питаннях боротьби, координацію зусиль.

Мова йде зокрема про депопуляцію диких кабанів поблизу польсько-українського кордону. Також вирішують, як налагодити роботу щодо оперативного інформування сторін про епізоотичну ситуацію на території України та Польщі на державному рівні і на рівні воєводств та областей.

Крім того, сторони планують розглянути питання поглиблення співпраці щодо торгівлі агропромисловими продуктами харчування.

Українську делегацію очолює Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа. До її складу також увійшли Головний ветеринарний лікар України, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль, керівники ряду головних управінь Держпродспоживслужби в областях та представники облдержадміністрацій.

Польську делегацію очолює Віце-міністр Міністерства сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Ева Лех, до її складу також увійшли: Головний ветеринарний лікар Республіки Польща Павел Нємчук, директор Державного інституту ветеринарії в Пулавах, професор Республіки Польща Кшистоф Нємчук.

Виконано за допомогою Disqus