Стартувала робота над Стратегією розвитку галузі тваринництва в Україні

7 серпня 2017 61 0
Корови
kurkul.comКорови

Стратегія розвитку галузі тваринництва на період до 2030 р. буде розроблена Мінагрополітики спільно з представниками Мінекономрозвитку, Мінфіну, МОЗ, Держпродспоживслужби, ДРС, НААН, інших зацікавлених центральних органів виконавчої влади та громадських організацій у галузі тваринництва. 

Про це повідомили в Мінагрополітики.

«Стратегія направлена на три напрямки: племінна і селекційна робота, протиепізоотичні заходи та ветеринарія, заходи із нарощування поголів’я тварин та просування на зовнішні ринки. Ці питання є наразі актуальними для подальшого розвитку галузі тваринництва. Тому спільно з досвідченими фахівцями ми напрацьовуємо план дій з їх вирішення», — повідомила Олена Ковальова.

Концептуальні питання Стратегії були обговорені під час наради під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової, першого заступника Держпродспоживслужби  Андрія Жука, представників міністерства, НААН, громадських організацій та підприємств.

Під час зустрічі були заслухані пропозиції щодо підсилення інституційної спроможності Держпродспоживслужби, налагодження роботи в сфері ідентифікації сільськогосподарських тварин. Також учасники ринку обговорили питання удосконалення селекційно-племінної справи в Україні у відповідності до кращих європейських і світових практик.

Наприкінці зустрічі було домовлено утворити робочу групу з розроблення проекту Стратегії розвитку галузі тваринництва на період до 2030 р. та проекту концепції Державної цільової програми селекції у тваринництві на період до 2025 р.

Нагадаємо, що  станом на 1 липня 2017 р у всіх категоріях господарств поголів'я великої рогатої худоби становило 61,2 тис. голів, що на 0,5% більше ніж за аналогічний період минулого року. В тому числі корів — 27,7 тис. голів, свиней — 56,4 тис. голів, овець та кіз — 33,1 тис. голів, поголів’я птиці — 1283,4 тис. голів.

Виконано за допомогою Disqus