На Херсонщині створять штаб підтримки посівної озимих

3 вересня 2017 98 0
Олександр Паливода, директор Департмаенту агропромислового розвитку Херсонської ОДА
khoda.gov.uaОлександр Паливода, директор Департмаенту агропромислового розвитку Херсонської ОДА

В області буде утворено оперативний штаб з координації роботи із забезпечення проведення в області посіву озимих культур урожаю 2018 р.

Про це повідомили в Херсонській ОДА.

Читати по темі: Спекотна погода може негативно позначитись на урожаї наступного року
За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександра Паливоди, Департамент надасть сільгосптоваровиробникам практичну, консультативно-методичну допомогу у вирішенні питань забезпечення насіннєвим матеріалом, пально-мастильними матеріалами, засобами захисту рослин та мінеральними добривами.

Через посушливі умови останнього періоду запаси вологи в ґрунті низькі, тому зі своєї сторони обласне управління водних ресурсів має забезпечити подачу води на проведення вологозарядкових і сходовикликаючих поливів, а також цілодобову безперебійну роботу всієї наявної дощувальної техніки.

Олександр Паливода зазначив, що станом на 15 серпня 2017 р. за погодженням з районами сформовано структуру посівів озимих культур під урожай 2018 р., яка складається з 559,4 тис. га озимих зернових, них озимої пшениці ― 489,7 тис. га  озимого ячменю ― 67,6 тис. га, жита ― 2,1 тис. га, крім того озимого ріпаку ―  46,8 тис. га.

Також дізнавайтеся про щоденні зміни у ході посівної кампанії під урожай 2018 р. з інтерактивної карти «Посівна онлайн 2017/18».

Виконано за допомогою Disqus