Агрофірма на Черкащині намагалась зібрати чужий урожай

11 вересня 2017 112 0
Знак на в’їзді в Смілянський район
mandry.ck.uaЗнак на в’їзді в Смілянський район

У Черкаській області поблизу с. Носачів розгорілася битва за врожай. У п’ятницю 8 вересня на соняшниковому полі стався конфлікт між місцевим фермером та агропідприємством. Останнє намагалося зібрати чужий врожай.

Про це повідомляють «Подробности».

«По лінії 102 були повідомлення з одної і з іншої сторони, що одна сторона заважає іншій стороні працювати», ― повідомив начальник Смілянського відділку поліції ГУНП у Черкаській області Сергій Власенко.

За словами фермера Анатолія Тихенка, причиною конфлікту стало поле соняшника площею понад 100 га. Урожай з цього поля коштує близько 3 млн грн.

На руках фермер має накладні. Згідно яких, саме він засіяв це поле. А збирати урожай приїхали сторонні люди.

Чоловік взяв в оренду землю у 2008 р. Її строк завершився в кінці 2013 р. З того часу обласний Держгеокадастр затягував з продовженням договору.

«По закону ― мали прийти з Держгеокадастру на сьогоднішній день і вилучити цю земельну ділянку у мене з користування. Її ніхто у мене не вилучив, і я продовжую цю земельну ділянку засівати, і справно платити з неї податки», ― стверджує Анатолій Тихенко.

Як виявилось Держгеокадастр двічі за три роки встиг змінити орендаря на це поле. Цього року суборендар вирішив завити про свої права на цю ділянку.

Влітку агрофірма вже спробувала зібрати з поля ячмінь, який посіяв Анатолій Тихенко. Тоді фермер у суді відстояв право на свій врожай.

Представник агрофірми Олександр Закусило не зміг пояснити на яких підставах вони намагались зібрати цей урожай.

Залучившись підтримкою односельців, Анатолій Тихенко заблокував на полі техніку рейдерів.

 У Держгеокадастрі прояснити ситуацію теж нікому ― начальниця у відрядженнях, заступники ― у відпустках. Але повідомили, що по цій справі зараз іде судовий розгляд. Тому зараз всі чекають на рішення суду.

Виконано за допомогою Disqus