На Сумщині запрацював єдиний цукровий завод

21 вересня 2017 889 0
Цукор
Kurkul.comЦукор

У середу 20 вересня на Сумщині були запущені потужності єдиного цукрового заводу, що зберігся в Сумській області і який кілька років не працював.

Про це повідомляє портал 0542.

Завод розташований у с. Миколаївка Білопільського району. Запуск заводу став можливий завдяки зусиллям мецената, Почесного консула Азербайджанської Республіки в Україні Афгана Салманова. Він також залучив до участі в цьому проекті азербайджанську фірму ALKE.

За словами Афгана Салманова, зберігати та утримувати великий завод в робочому стані протягом чотирьох років було досить складно. Весь цей час платилася заробітна плата та податки.

У планах заводу — виробляти більше 40 тис. т  цукру. Цього буде цілком достатньо не тільки для того, щоб забезпечити потреби жителів області, але й для реалізації в інші області нашої країни і навіть для експорту.

Цукор миколаївського заводу можна буде впізнати за маркуванням, адже на заводі запущена й сучасна сортувальна лінія. Афган Салманов з впевненістю говорить, що цукор буде доступним за ціною, адже вдале розташування заводу дозволить зекономити кошти на транспортування.

Виконано за допомогою Disqus