Молода пара створила бізнес на сухофруктах

29 вересня 2017 575 0
Малина
Kurkul.comМалина

Вони проміняли мегаполіс на околицю села і з нуля започаткували прибутковий бізнес. Молода пара Оксана Тимченко та Ілля Третников переїхали з Києва на Черкащину.

Тут створили органічну міні-ферму. Займаються сухофруктами.

Про це повідомляють Факти.

Господар пишається сушаркою для фруктів та овочів.

«Подібний проект є в Китаї, але він повністю «електирозований». Ми ж намагалися в нашому проекті максимально відійти від електрики. Тобто електрика тут буде використовуватись лише для вентиляторів. Нагрівання відбуватиметься за допомогою сонячних колекторів або дровами », ― повідомив співзасновник ферми Ілля Третников.

Сушать все: шовковицю, малину, цукіні, помідори і навіть дині з кавунами. За один раз у сушарці можна висушити 0,5 т фруктів.

«Усушка кавуна 1:25. Тобто з 25 кг свіжого кавуна виходить 1 кг сушеного», ― розповіла співзасновниця ферми Оксана Тимченко.

Принцип господарювання пари ― мінімум втручання в природу. Ніякої хімії.

У цій справі відходів немає. Ягоди пішли на варення та пастилу. З листя роблять запашний чай.

«Ми ферментуємо листя малини 3-4 дні, а потім отримуємо зелений чай з малини», ― повідомив Ілля Третников.

Продукцію збувають через інтернет, створили свій сайт. Наприклад, кілограм сушеної малини коштує 500 грн, пастили з неї ― 550 грн. Баночка малинового варення з цукром ― 69 грн.

Органічні сухофрукти, варення і чаї охоче купують переважно українські родини, рідше магазини, є вже й постійні закордонні покупці.

Господарі сушать не тільки власний урожай, а й скуповують у сусідів.

 

Виконано за допомогою Disqus