SHARE
ВІДКРИТТЯ ПЕРЕРОБНОГО ЗАВОДУ FEEDNOVA — ЩО ВСЕРЕДИНІ
ВІДКРИТТЯ ПЕРЕРОБНОГО ЗАВОДУ FEEDNOVA — ЩО ВСЕРЕДИНІ

23 червня 2021
Саме в цей день відбулося урочисте відкриття переробного заводу FEEDNOVA на Львівщині. Гості мали нагоду пройтися по цехах та приміщеннях новобудови та дізнатися, на що здатен завод. Kurkul.com також вирішив підготувати невелику екскурсію, для тих, хто прогавив нагоду це зробити особисто.

_____________________________________________________

Так завод FEEDNOVA
виглядає сьогодні. Щодоби тут виготовлятимуть понад 90 т готової продукції із побічних продуктів тваринництва.

_____________________________________________________

Зона прийому сировини має 3 бункери, кожен ємністю 60 м. куб., орієнтовно на 55 т завантаженої сировини. В першу чергу працюватимуть 2 лінії: по переробці свинини та птиці. В майбутньому лінія по переробці птиці буде перепрофільована на категорію продукції, що не пройшла вхідний контроль.

_____________________________________________________
Бункери виконані з нержавіючої сталі, що, окрім подовженого терміну експлуатації, забезпечує виконання санітарних вимог.

Після завантаження продукту у бункер, він герметично закривається, унеможливлюючи будь-який контакт продукту із навколишнім середовищем. Усі гази та випари потрапляють в систему аспірації та скеровуються на хімічну очистку. Все це дозволяє забезпечити повну відсутність неприємних запахів на виробництві.

Уся сировина, що надходитиме на завод збирається в автомобілі з герметичними відсіками для контролю походження та недопущення міксування сировини. Після проходження вхідного контролю, сировина подається в бункери.

З бункерів маса подається насосами через подрібнювач до котла. Варочний котел порційної дії, один із найбільших, який можуть запропонувати виробники обладнання для рендерингу — 16м. куб., забезпечує одночасну переробку сировини у 9,5 т.

_____________________________________________________
Після стерилізації та випарювання надлишкової вологи маса вивантажується у бункер і потрапляє на віджим, де розділяється на борошноподібний продукт і жир. Жир після цього ще буде проходити додаткову очистку, а отримане «борошно» вже прямує на охолодження зі 110 до 80 °C. Увесь процес повністю комп’ютеризовано та керується з операторської. Готовий продукт фасується у біг беги до 1,2 т.

Конденсатор потужністю
9 тис.л/год — максимум, який сьогодні можуть запропонувати світові виробники обладнання для рендерингу. Для другої черги вже підготовано місце встановлення аналогічного обладнання.

_____________________________________________________

Максимально серйозно на виробництві ставляться до системи очистки повітря. За це відповідає хім-колона потужністю 50 тис. м.куб./год — це ємність, заповнена спеціальними «воланчиками», які з допомогою хімічної обробки знезаражують повітря для першої черги виробництва. Така ж колона передбачена і для другої виробничої черги.

_____________________________________________________
Окремої уваги заслуговують очисні споруди переробного заводу FEEDNOVA, які за об'ємом інвестицій для будівництва не поступаються самому заводу.

Тут забезпечується чотириступенева очистка води: механічна, фізико-хімічна, біологічна та мембранна. Після цього вода проходить додаткове знезараження УФ лампами, що дозволяє отримати на виході воду із показниками, які допускають її подачу у рибні господарства.

_____________________________________________________

Чотири модулі мембранної фільтрації Alfalaval забезпечує очищення потоку стоків 450 м. куб. на добу. На очисному комплексі FEEDNOVA встановлено 5 таких модулів, а перша черга виробництва споживає всього
200 м. куб. Тож потужність усієї очисної лінії спроєктована з величезним запасом.

_____________________________________________________
«Це унікальний проєкт з переробки відходів тваринного походження, що виробляє високоякісні протеїнові домішки, які застосовуються в фармацевтиці, косметології, у виробництві pet food, різних видів комбікормів тощо», наголосив голова наглядової ради групи компаній «Ефективні інвестиції» Ігор Ліскі у своїй промові.

Переробний завод FEEDNOVA на Львівщині стане першим в Україні комплексом, який прийматиме та перероблятиме сировину від зовнішніх постачальників. Згодом такі ж комплекси планують побудувати у центральному та південному регіонах країни.

© Андрій Яцина, Kurkul.com, 2021 р.
Виконано за допомогою Disqus