SHARE

Як з’являються дощувальні машини Variant Irrigation: екскурсія виробництвом

«Зрошення — це запорука сталого майбутнього землеробства та сільського господарства», — Ілля Жемелінський, комерційний директор ТОВ «Варіант Агро Буд» (ТМ Variant Irrigation)
Зрошення — це запорука сталого майбутнього землеробства та сільського господарства.
У сільському господарстві є чимало способів збільшення врожаю. Але більшість з них не спрацює, якщо не буде достатньо вологи. Компанія Variant Irrigation, яка очолила рейтинг за кількістю реалізованих широкозахватних дощувальних машин у 2021 р., пропонує механізм боротьби з посухою.

Kurkul.com відвідав виробничі потужності Variant Irrigation, щоб на власні очі побачити, як відбувається процес виробництва найпопулярнішої в Україні зрошувальної техніки і розповісти про це вам. Також ми поспілкувалися з комерційним директором Variant Irrigation Іллею Жемелінським про підходи у роботі з клієнтами, терміни виробництва та сервіс.



Сьогодні Variant Irrigation виробляє 3 типи машин: кругові, фронтальні та універсальні. Всі вони легко адаптуються під різні умови та поля. Та зрошення — це не лише дощувальні машини. Це — сукупність умов і технологій: насоси, проєктування, підведення водопостачання, логістика тощо.

Сьогодні Variant Irrigation виробляє 3 типи машин: кругові, фронтальні та універсальні. Всі вони легко адаптуються під різні умови та поля. Та зрошення — це не лише дощувальні машини. Це — сукупність умов і технологій: насоси, проєктування, підведення водопостачання, логістика тощо.


Ще одна важлива річ — це сервіс. Яка б техніка не була — він завжди потрібен. У Variant Irrigation його надають 7 сервісних бригад, які працюють по всій Україні 24/7. Дилери компанії в регіонах теж мають свої сервісні бригади. Все це дає можливість максимально оперативно реагувати на запити клієнтів.

Простій дощувальної машини протягом трьох днів завдає колосальних збитків аграріям. Ми цього не можемо допустити. Багато фермерів звертається до нас, коли у них проблеми з машинами інших виробників. З Америки замовлення йде довго. Щось трапилося з трубою — кажуть: «за 6 місяців привеземо». Хто чекатиме пів року?

Сировина, компоненти, комплектуючі для виробництва зрошувального обладнання закуповуються як в Україні, так і за кордоном. Ми встановили жорсткі технічні умови для покупнини. Обираємо постачальників за основною умовою – якість. Країна виробника не має значення. Безумовно, перевагу віддаємо вітчизняному, але якщо в Україні не виробляється та чи інша позиція або нас не задовольняє якість, наші спеціалісти обирають серед провідних світових брендів.

Серед наших постачальників є виробники з Америки, Європи, Китаю, Африки, Азії, ОАЕ, звичайно ж, із України та багатьох інших країн. Станом на кінець 2021 р. Variant Irrigation вже є офіційним, верифікованим представником таких брендів в Україні: Senninger, Nelson, UMC, Komet та цей перелік постійно розширюється.



Сьогодні виробничі потужності Variant Irrigation дозволяють випускати при повноцінному завантаженні від 15 та більше одиниць техніки на місяць та до 200 машин на рік.

Стандартний термін виконання замовлення складає 29 календарних днів. Та тут фермери повинні пам’ятати, що замовлення наприкінці лютого на березень — це машина зі складу, оскільки виробництво в цей час вже розписане за поточними замовленнями. Ми завжди рекомендуємо нашим замовникам починати проєкт заздалегідь, щоб отримати від підрядників оптимальне індивідуальне рішення та обладнання готове до ефективного використання в бажаний термін.

Рекордний термін постачання дощувальної машини — 8 днів. Це була машина зі складу, з адаптацією під вимоги господарства.

Окрім виробництва, ще треба враховувати терміни на відвантаження та шеф-монтаж, погодні умови та пуско-налагоджувальні роботи. Тому найкращим рішенням, якщо замовник очікує отримати працюючий інструмент до початку поливного сезону, за словами представників Variant Irrigation, буде рання контрактація.

Сьогодні на виробництві залучено близько 400 працівників і в компанії вже планують збільшувати виробничі потужності для напрямку зрошення, замовляти додаткове обладнання. Також у Variant Irrigation планують активно інвестувати в автоматизацію виробництва, вдосконалення бізнес-процесів, розробку нових продуктів.

Кожне замовлення обробляється з урахуванням всіх індивідуальних факторів: побажання замовника, доступ до джерела води, вирощувана культура, особливості поля. Ми не робимо готові секції і не пропонуємо стандартні рішення.

В конструкторському відділі Variant Irrigation працює 14 інженерів та технологів зі зрошення. Якщо є запит від клієнта, вони готові виїхати на місце, провести розрахунки, проконсультувати та запропонувати можливі варіанти. В компанії наголошують, що завжди готові підлаштуватися під потреби клієнта і виконати індивідуальний запит.

Для прикладу: Variant Irrigation підписали договір з Kernel на постачання двох фронтальних машин за індивідуальним технічним завданням і взяли на себе зобов’язання розробити з нуля програмне забезпечення для віддаленого керування машинами. Variant Irrigation будуть першими в Україні, хто реалізує таку систему контролю саме для фронтальних машин.

Цього року на підприємстві було протестовано 304 інноваційних організаційно-технічних, конструкторських та бізнес заходів. Частина з них без змін вже імплементується, частина ще в процесі перенесення та доопрацювання.
Сьогодні Variant Irrigation має власну сертифіковану лабораторію, на якій аналізується та перевіряється кожен елемент та уся сировина, яка надходить на виробництво. Завдячуючи багаторівневій системі якості, регулярному проходженню сертифікації виробництва, постійному вдосконаленню бізнес та виробничих процесів, компанія з легкістю домоглася отримати сертифікацію Євросоюзу.

© Андрій Яцина, Kurkul.com, 2021 р.
Виконано за допомогою Disqus