Реклама

На Миколаївщині будують інкубатор креветки ваннамей

8 травня 2024 89 0
На Миколаївщині будують інкубатор креветки ваннамей
Depositphotos

На Миколаївщині завершується будівництво інкубатора креветки ваннамей. Навіть попри війну ТОВ «Вісмар аква» вдалося зберегти маточне стадо. Про це розповів технолог господарства Любомир Гайдамака.

«Одна з найпоширеніших проблем для того щоб почати вирощування креветку ваннамей — наявність якісного посадкового матеріалу. До війни була можливість прямого імпорту і це питання ще якось розв’язувалося. Нині привезти посадковий матеріал майже нереально», — зазначив експерт.

Також, за словами технолога, важливими є корми. 

«На щастя, в Україні є потужності для виробництва корму для креветок, а також можна купувати імпортні. Та варто пам’ятати, що якісна генетика потребує якісного корму, щоб розкрити свій потенціал», — пояснив Любомир Гайдамака.

До слова, креветка ваннамей — безумовний світовий лідер і за обсягами вирощування, і за споживанням. У 2022 році цьому виду належало 45,2% світового ринку креветок, і ця частка постійно зростає. До 2030 року очікується, що ринок зросте щонайменше на 60%.

Нагадаємо, ветеран війни Микола Тарасенко з Житомирщини, якому ампутували обидві ноги, заснував креветкову ферму, щоб заробити на біонічні протези. До слова, чоловік отримав змогу встановити протези в Литві безкоштовно. Допомогу надав благодійний фонд

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама